Farg dine egne påskeegg!

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Å, det er så morsomt å farge sine egne egg til påske! Skikkelig lekre blir de også!

Det er fullt mulig å bruke vanlig konditorfarge til eggene når du skal farge dem. Denne gangen valgte jeg imidlertid å bruke bare naturfarger til prosessen. Morsomt å prøve. Inspirasjonen og oppskriftene fant jeg hos Martha Stewart.

Jeg husker vi var i Hellas et år da de feiret ortodoks påske – den er ikke bestandig på samme tid som her hjemme – og da fikk vi servert egg som dette til frokost hver dag. Det blir rett og slett en ekstra stas på frokosten når man setter disse på bordet.

Du kan jo også velge å bruke dem som påskepynt, som jeg gjør her! Jeg er veldig dårlig på maling av påskeegg av den typen hvor du må blåse ut innholdet i egget først, så da er dette er super løsning!

egg - frutimian.no

Slik får du de ulike fargene på eggene

Brune egg

Kok eggene i 10 minutter i kaffe. 1 liter vann, 2 ss eddik og 4 ss pulverkaffe

Gule egg

Kok eggene i 10 minutter i 1 liter vann, 2 ss eddik og 3 ss gurkemeie

Blå egg

Skjær ½ rødkål i strimler og ha i en kasserolle sammen med 1 liter vann og 2 ss eddik. La det koke i 10 minutter. Sil av vannet, men ta vare på det.

Kok eggene i 10 minutter i helt vanlig usaltet vann. Avkjøl eggene.

Legg eggene i det avsilte rødkålvannet og sett det i kjøleskapet over natten.

Rosa egg

Skrell og del opp 2–3 rødbeter og kok i 10 minutter sammen med 1 liter vann og 2 ss eddik. Sil av vannet og avkjøl.

Kok eggene i 10 minutter i helt vanlig usaltet vann. Avkjøl eggene. Legg eggene i vannet i 30 minutter.

Lilla egg

Kok eggene i 10 minutter i helt vanlig usaltet vann. Avkjøl eggene.

Legg eggene i rødbetvannet i 30 minutter. Ta ut eggene og legg dem i rødkålvannet i 30 sekunder.

Innlegget er hentet fra bloggen Frutimian.no

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev