Allicin og allylsulfider

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Annonse:
Allicin er et svovelholdig stoff vi finner i hvitløk.

Allicin dannes når hvitløken hakkes, knuses, tygges eller presses. Når oksygenet i luften slipper til hvitløksvevet skjer det en kjemisk reaksjon. Enzymet allianse reagerer med alliin og danner allicin. Allicin er en ustabil forbindelse som lett omdannes videre til en rekke mer stabile svovelforbindelser, bl.a. diallylsulfid, diallyldisulfid og diallyltrisulfid. Grunnen til av hvitløk ikke lukter når den er hel er fordi alliin er luktfri. Det er først når vi har fått dannet allicin og allylsulfider at den sterke duften og smaken fremtrer. Det er også da vi får de gunstige helseeffektene fra hvitløken. Allylsulfidene som dannes fra allicin finnes i alle slags løkvekster, bl.a. gul løk, gressløk, ramsløk, vårløk, purre, sjalottløk. Men det er hvitløk som inneholder mest allylsulfider. Allylsulfidene er for en sunn helse. I følge WORLD CANCER RESEARCH FUND OG AMERICAN INSTITUTE FOR CANCER RESEARCH kan sannsynligvis løk redusere risikoen for magekreft.

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev