Antocyaniner og antocyanidiner

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

>Antocyaniner og antocyanidiner er pigmenter som vi finner særlig mye av i blå, lilla, røde og svarte bær, frukter og grønnsaker.

Stoffene fungerer som plantens egen solfaktor og forhindrer celleskader fra UV-stråler. Antocyaninene er sterke antioksidanter som kan nøytralisere frie radikaler. Disse stoffene er gunstig for blodårene og beskytter bindevevet (kollagen). Antocyaniner kan også forsterke effekten av vitamin C. Et kosthold rik på fargerike frukter, grønnsaker og bær er forbundet med redusert risiko for en rekke kreftformer og hjerte- og karsykdommer. Vi finner antocyaniner og antocyanidiner i blåbær, druer, rødkål, vin og i skallet på auberginer samt tranebær, risp, solbær, bjørnebær, svart ris, rødvin og i blokkebær. Antocyaniner har et sukkermolekyl bundet til seg, mens antocyanidiner inneholder ikke et sukkermolekyl.

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev