Eple

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT
Epler inneholder antioksidanter, men ikke full så mye som i andre frukter, særlig de som har farge i fruktkjøttet.

Det er også stor variasjon i antioksidantnivået mellom eplesortene. Antioksidantene sitter i skallet på eplet. Fjerner du skallet så halverer antioksidantinnholdet i eplet – eller mer. Derimot endres ikke vitamin C-innholdet seg nevneverdig ved skrelling av epler fordi mye av C-vitaminet befinner seg i selve eplekjøttet. Epleskallet inneholder i tillegg andre gunstige plantekjemikalier som er bra for en langvarig og god helse.

Epler er en god kilde til fiber, pektin, noe vitamin C og sunne kalorier. Ved lagring av epler synker vitamin C-innholdet sakte og sikkert. Desto lengre eplet lagres, desto mindre vitamin C er igjen. Gode lagringsforhold som kjølige og mørke omgivelser reduserer vitamin C-tapet noe.

Kommenter med Facebook

Lesere av denne artiklen leste også

Meld deg på vårt nyhetsbrev