Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

© 2011 - 2017 BraMat AS
Annonse:
Annonse:
Epler inneholder antioksidanter, men ikke full så mye som i andre frukter, særlig de som har farge i fruktkjøttet.

Det er også stor variasjon i antioksidantnivået mellom eplesortene. Antioksidantene sitter i skallet på eplet. Fjerner du skallet så halverer antioksidantinnholdet i eplet – eller mer. Derimot endres ikke vitamin C-innholdet seg nevneverdig ved skrelling av epler fordi mye av C-vitaminet befinner seg i selve eplekjøttet. Epleskallet inneholder i tillegg andre gunstige plantekjemikalier som er bra for en langvarig og god helse.

Epler er en god kilde til fiber, pektin, noe vitamin C og sunne kalorier. Ved lagring av epler synker vitamin C-innholdet sakte og sikkert. Desto lengre eplet lagres, desto mindre vitamin C er igjen. Gode lagringsforhold som kjølige og mørke omgivelser reduserer vitamin C-tapet noe.