Katekiner

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

>Katekiner er et flavonoid av typen flavanol.

I plantene virker de soppdrepende og har antibakterielle egenskaper. Særlig grønn te inneholder mye katekiner. En type katekinene vi finner i grønn te er epigallokatekin-3-gallat (EGCG). Katekiner fra te assosieres med god helse. Laboratorieforsøk har vist at katekinet EGCG kan forhindre oksidasjon av LDL-kolesterolet. Oksidert LDL-kolesterol er et avgjørende trinn i utviklingen av aterosklerotisk plakk og derpå hjerte- og karsykdom. Desto lengre teen trekkes, desto mer katekiner gir den. Vi finner også katekiner i matvarer som bønner, brokkoli, hvit te, kakao og vin, sjokolade, druer, kirsebær, epler og aprikoser. Ekstrakt av te inneholder mer katekiner enn ekstrakt fra svart te. Ekstraktene har vært prøvd ut i flere studier. En japansk studie viser at store doser katekiner kan redusere kroppsfettet. Det må imidlertid forskes mer før vi vet om grønn te kan forebygge overvekt. I følge WORLD CANCER RESEARCH FUND OG AMERICAN INSTITUTE FOR CANCER RESEARCH kan te muligens redusere risikoen for magekreft.

Kommenter med Facebook

Annonse:

Lesere av denne artiklen leste også

Meld deg på vårt nyhetsbrev