Lørdagens jenteløp var mitt første.

Tusenvis av deltakere var samlet på Tjuvholmen i sola i går, KK-mila var i gang!

Jeg hadde vært så heldig å få dele ut billetter til løpet, og fikk delta selv også.

Heldigvis hadde jeg en venninne som løpekamerat, og vi var like ferske på konkurranser begge to.

Startnummeret hentet jeg på fredag, og på lørdag var vi klare til start på 5 km sammen med tusenvis av andre.

Starten

Et av trekkplastrene til KK-mila 2013 skulle være komiker Sigrid Bonde Tusvik som konfransier, men vi hverken så eller hørte noe fra henne, skuffende.

I stedet fikk vi god info av en mann som oppfordret alle til god løpe-skikk både før start, og under løpet.

Før starten gikk var det felles oppvarming med 2XU, med oppfordring til de raskeste om å stille seg foran ved startstreken.

Vi andre, som ikke hadde en rekord å slå, sto tålmodig å ventet i sola.

Start-området var trangt og smalt, men det gikk smertefritt, siden de fleste gikk rolig helt til startstreken.

Løypa

Løypetraseen gikk langs frognerstranda, bort til bygdøylokket, og tilbake samme veien.

Når tusenvis av løpere i ulik fart og modus skal løpe langs et fortau og en dobbel sykkelsti blir det trangt. I tillegg skulle møtende løpere på vei til mål komme i samme bane.

Dette ble trangt! Vi ble tvunget til å løpe/gå mye i kø, og ingen fikk vel opp tempoet som ønsket (bortsett fra de første i løypa).

Langs løypa var det tilskuere og frivillige, som heiet og passe på at alle hold til høyre.

Halvveis var det drikkestasjon, hvor det ble enda mer kaos, men på 5 km følte jeg ikke behov for å stoppe der.

5 kilometer?

I følge merkingene skulle denne løypa være til sammen 5 kilometer, og det var merket etter hver kilometer.

Men ved målinger med en ellers svært pålitelig GPS-klokke, viste løypa seg å være kun 4,5 km. Dette var også kjent på kart over løypa.

Det manglet altså rundt 500 meter på løypa, og da sikkert av praktiske grunner.

Målstrek og tidtaking

Ja, det var deilig å komme i mål!

Dette fordi man ble heiet inn av både politi, frivillige og andre tilskuere. Dette ga mersmak!

Etter målgang fikk jeg en sms med tiden på løpet, men denne tiden er da missvisende siden løypa ikke er 5 km.

Motiverende for alle som fikk en bedre tid enn ellers, men er det riktig å gjøre det slik?

Håper ikke 10 kilometers-løypa også var kortere enn 1 mil.

Etter målgang endte vi opp i en uoversiktlig lang kø, hvor vi omsider fikk tak i vannflasker.

Køen sto stille en lang stund, og langt i det fjerne så vi utdeling av goodiebag.
Det var verdt å vente på!

Løpet ble avsluttet med et glass bobler i sola på Tjuvholmen, deilig!

Til tross for litt smårusk i arrangementet, var dette veldig gøy!

Jeg har aldri deltatt på slike løp, men med KK-mila 2013 som debut, håper jeg på flere løp fremover!