Foto: Svein Brimi

La treningen bli en del av hverdagen i 2015.

Det er vanskelig å ikke la seg påvirke av treningstrykket nå i januar, for så å kanskje falle av lasset når nyttårsforsettene går i glemmeboka og treningsiveren daler. Hva med å gjøre dette året litt anderledes enn forrige?

I 2015, som alle andre år, er det flest hverdager med tid til trening, om vi prioriterer og planlegger smart god tid i forveien. Å skape gode treningsvaner er en ting, men å få disse vanene til å vare uansett årstid og situasjon kan være en utfordring for mange. Her er noen tips på veien.

Ta deg tid til å finne motivasjon og treningsglede!

Treningsmotivasjon og glede finnes på mange ulike måter, det gjelder bare å lete riktig sted. Hva som får akkurat deg til å ha lyst til å trene ukentlig kan være nøkkelen til å etablere gode treningsvaner, så ta deg tid til å finne gode motivasjons- og inspirasjonskilder. Vi har ikke dårlig tid om vi tenker at trening skal bli en naturlig del av hverdagen vår i flere år fremover.

Vær fornøyd med det du allerede gjør!

Veldig mange glemmer å se på hva vi faktisk mestrer og fullfører i dag, og setter seg skyhøye mål for tiden fremover. Dette kan selvsagt fungere for noen, men alle har uansett godt av å gi seg selv en klapp på skulderen. Hva fungerer i treningsrutinene dine i dag? Dette er første skritt på veien til nye mål og enda bedre vaner.

Om vi aldri stopper opp og analyserer hva vi gjør nå blir det vanskeligere å planlegge treningsrutinene fremover.

Planlegg og fullfør

Hvordan hadde hverdagen på jobb blitt om vi aldri la noen presise planer?

Treningsvaner må planlegges, særlig i oppstarten. Like viktig er det å fullføre det som er planlagt.

Bruk tid på å gå gjennom ukene som kommer og sett av konkrete tider til trening, der du legger opp til aktiviteter som passer din form og din trenigserfaring. Skriv det ned, pakk treningsbagen og fullfør. Ja, det er tungt i starten, men absolutt verdt det!

Det finnes selvsagt alltid situasjoner der planer må endres, men ikke la dette bli en vane.

Man må ikke starte på en mandag

Som regel liker vi å starte opp nye planer på mandager. Ny uke, nye muligheter og så videre.

Husk at mandager som regel er en ny start på en arbeidsuke, gjerne etter en helg med fritid og kanskje helgemat. Må vi legge opp til oppstart av nye og bedre treningsvaner i tillegg til dette?

Start den dagen du kjenner at det er på tide å begynne nye og gode treningsvaner, mandag kommer tidsnok likevel.

I år skal treningsvanene vare ut året!