Foto: Isabel Helèn Christoffersen

Hard og effektiv øvelse for rumpe og lår.

Dette er en super øvelse som styrker både fremside og baksidelår, samt rumpemuskulaturen. I tillegg får du god aktivisering av kjernemuskulatur.

Fordi øvelsen gjøres på ett bein så stiller den ekstra store krav til både balanse, bevegelighet og stabilitet. En supereffektiv øvelse!

Slik gjør du:

  1. Stå med ett bein på bakken og ett bein på en benk. Ha god holdning; trekk skulderbladene sammen, skyt brystet frem og trekk navle mot ryggsøylen. Dette er startposisjon.
  2. Bøy deretter i kne- og hofteledd til det bakerste beinet nesten berører bakken. Sluttposisjon. Press så tilbake til startposisjon.

Pass på!

Pass på at du under hele utførelsen holder overkroppen så loddrett som mulig. Kneet på det fremre beinet skal gå i linje, peke i samme retning, som tærne. Men pass på at kneet ikke kommer foran tærne.

Repetisjoner

Kjør først et visst antall repetisjoner på det ene beinet for så å bytte direkte til neste bein å kjøre samme antall repetisjoner. Du kjenner garantert at pulsen stiger når du gjør denne øvelsen.

Hvor mange repetisjoner du tar avhenger av hvordan type økt du skal ha. Det viktigste er at teknikken sitter før du tar på ekstra belastning.

En øvelse, mange alternativer

Du kan kjøre med vektstang på skuldrene eller manualer i hånda. Hvis du mestrer øvelsen godt og du kjenner at du trenger mer utfordring kan et annet alternativ være å ha fremre beinet på en stepkasse, eller på en balansepute/bosuball. Da blir det både lengre arbeidsvei og kjører du i tillegg med balansepute så stiller øvelsen enda større krav til balanse og stabilitet.