Foto: S Dreyer/Godfisk

Verdens beste skalldyr får vi fra havet langs norskekysten.

Tradisjonelt lages italiensk bruschetta med tomat og hvitløk på ristet brød, vi lager det med reker og avokado som er en utsøkt smakskombinasjon.

Ingredienser

Til 4 personer

  • 600 g reker med skall, ca. 450 g rensede
  • 4 skiver landbrød
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 1 godt moden avokado
  • 2 ts fin olivenolje
  • 2 ts balsamikoeddik
  • strimlet basilikum

Fremgangsmåte

Rens rekene.
Rist brødet. Rens og del hvitløkfeddet i to på langs og gni snittflaten på begge sider av det ristede brødet.
Del avokadoen, ta ut steinen og skjær fruktkjøttet i små terninger. Bland dem med rekene og fordel det på brødskivene.
Drypp over olje og eddik, dryss på basilikum og server bruschetta nylagd til lunsj.

Kilde: Godfisk.no