Bakt etter den japanske tangzhong-metoden.

Kanelboller! Kan du kjenne duften? Disse er ekstra saftige og holdbare, bakt med den japanske tangzhong-metoden. Da blir baksten ekstra luftig og saftig - og beholder den nybakte følelsen litt lenger.

Ingredienser

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk

Deig:

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær

Fyll:

  • 120 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 ss kanel

Pensling:

  • 1 egg
  • 3 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Lag jevning ved å ha mel og melk i en liten kjele og visp dette sammen før du setter kjelen på varmen. Skru på stekeplaten og visp regelmessig i kjelen til blandingen begynner å tykne. Blandingen skal varmes opp til kokepunktet, slik at du får en konsistens som minner om en grøt. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles til romtemperatur.

Vei opp smøret og skjær i små terninger.Vei opp resten av ingredienser i en bakebolle. Tilsett jevningen i bollen, og begynn å elte deigen med en deigkrok. La deigen elte i lav hastighet i rundt 7 minutter. Tilsett smøret.

La deigen elte videre med middels hastighet til den begynner å slippe kantene. Det kan ta alt fra 10-20 minutter, avhengig av hvor god kjøkkenmaskinen din er.

Kilde og bilde: Opplysningskontoret for Brød og korn