En smak av barndom og sommerlykke. 

Med en klatt vaniljekesam på toppen, blir denne suppen fullkommen!

Ingredienser: 

4 personer

  • 500 g rabarbra
  • 1 l vann
  • ca 2 dl sukker
  • 1 stk hel kanel
  • 3 stk stjerneanis
  • 1 stk vaniljestang

Fremgangsmåte: 

Rens og skyll rabarbraen og skjær den i små biter.

Kok opp vannet i en stor kjele og ha i rabarbrabitene, sammen med en del av sukkeret.

Tilsett kanel, anis og vaniljestang som er splittet.

Kok rabarbraen til den er mør og suppen begynner å tykne. Rør av og til. Smak til med resten av sukkeret. (Forskjellige rabarbra typer krever mer eller mindre sukker).

Avkjøl suppen. La anis, kanel og vaniljestangen ligge i suppen så lenge som mulig for å trekke ut smaken fra ingrediensene.

Server suppen lun eller avkjølt med vaniljekesam, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis.

Kilde: Tine