Foto: Synøve Dreyer

Salsa, som begyr saus, finnes i mange, mange varianter, og er et fargerikt og sunt bidrag til middagen.

Denne salsaen med jordbær, slangeagurk og rødløk smaker like godt til temperert ost som til grillmaten.

Ingredienser: 

  • 250 g jordbær
  • ½ stk slangeagurk
  • 1 stk rødløk
  • litt nykvernet pepper
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 båt hvitløk
  • saften av 1 stk lime
  • 2 ss olje
  • 1 ss vineddik

Fremgangsmåte:

Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.

Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.

Finhakk rødløken og hvitløken.

Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.

Tilsett olje, eddik og limesaft.

Smak til med grovmalt pepper.

Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering.Da får smakene "satt" seg.

Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.

Kilde: Frukt.no