Foto: REMA 1000

Kjenn hvordan sødmen i tilbehøret balanserer saltsmaken i fisken.

Server gjerne med frisk timian, og en skvett fløte i ertepureén. 

Ingredienser

Ertepuré

4 ss Smør
1 klype Salt
1 klype Pepper
350 g Frosne erter
Marinert rødløk

0,5 dl Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss Sukker
0,5 dl Hvitvinseddik
1 stk Rødløk, 4-pk
0,5 ts Salt
Poteter

600 g Poteter, løsvekt
1 klype Pepper
1 klype Salt
1 ss Smør
Torsk

500 g Lettsaltet torsk

Fremgangsmåte:

Trinn 1
Marinert rødløk: Varm opp hvitvinseddik og vann med sukker og salt. Hell væsken over rå rødløk skåret i tynne skiver. Avkjøl.

Trinn 2
Kok potetene og hell av vannet. Avkjøl litt og kutt dem i terninger. Stek potetterningene gylne i smør og smak til med salt og pepper.

Trinn 3
Ertepuré: Kok opp ertene i lettsaltet vann. La det koke i et par minutter og hell av vannet. Tilsett smør og kjør til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4
Kok opp vann og legg i fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 8-10 minutter.

Trinn 5
Server lettsaltet torsk med marinert rødløk, ertepuré og sprø potetterninger.

Kilde: Underhundrelappen.no