Foto: Synøve Dreyer, frukt.no

Jordskokksuppe har en fantastisk smak og finnes i mange varianter.

Her har vi tilsatt purre og serverer suppen med hjemmelagede chips av persillerot. Snadder!

Ingredienser

  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 5 dl melk
  • 400 g jordskokk (ca. 6 stk.)
  • ½ stk purre
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk persillerot
  • 1 ss valnøttolje

Fremgangsmåte

Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokkene og skjær dem i biter.

Kok jordskokkbitene i melkekraften til de er møre og mos med en stavmikser, e.l. Kok opp igjen.

Skrell persilleroten og skjær den i strimler. Sprøstek strimlene i olje i en varm panne.

Skjær purren i strimler eller ringer og skyll dem godt. Ha purre i suppen rett før servering.

Server persillerotchips ved siden av.

kilde: frukt.no