Foto: Godfisk.no

Fiskesuppe kan lages i mange varianter, og her ser du en oppskrift med torsk og tomater.

Server gjerne med et godt brød ved siden av. 

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stk vårløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss tomatpuré
  • 6 dl fiskekraft
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 2 dl kremfløte
  • 1,5 dl hermetiske tomater
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver.

Surr løken myk i smør, og tilsett hvitløk, vårløk, tomatpuré og fiskekraft.
La det koke i ca. 5 minutter, dryss over gurkemeie og bland godt.

Tilsett kremfløte og hermetiske tomater, og la det småkoke i 4-5 minutter.

Ha i torskebitene, og la det trekke til fisken er ferdig, ca. 4 minutter.
Smak til med salt og pepper.

Kilde: Godfisk.no