Foto: Synøve Dreyer, frukt.no

Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? 

Lag gjerne en god og stor salat ved siden av også!

Ingredienser

Pizzabunn:

  • ½ pk gjær (25 g)
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, fin

Pizzafyll:

  • 3 ss pesto
  • 3 ss tomatpesto
  • 250 g mozzarella

Salattopping:

  • 250 g rød cherrytomat delt i to
  • ½ pk ruccula
  • 1 stk rødløk i tynne ringer
  • 4 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på t tynt lag med rød og grønn pesto.

Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.

Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.

Skyll tomater og del dem i to. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.

Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.

kilde: Frukt.no