Foto: Opplysningskontoret for bröd og korn

En lun og god kyllingsalat med helkorn av hvete.

Server gjerne med en skive godt, grovt brød.

Ingredienser: 

2 porsjoner

  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 ss olivenolje
  • Saften av ½ stk sitron
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 100 g rød cherrytomat
  • 75 g hvete, helkorn
  • 5 dl grønnsakskraft eller vann
  • 100 g brokkoli
  • 1 stk vårløk i tynne skiver
  • 50 g babyspinat eller ruccula
  • Dressing:
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss rødvinseddik
  • ½ ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte: 

Gni kyllingfiletene med olivenolje, sitronsaft og krydder, og legg dem i en ildfast form. Stekes på 200° C i ca. 20–25 minutter eller til de er gjennomstekte.

Når det gjenstår 10 minutter av steketiden tilsetter du tomatene og lar dem steke sammen med kyllingen til den er ferdig.

Ha hveten i en kjele med vann eller grønnsakskraft og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la det småputre til kornet har myknet. Dette tar ca. 15 minutter.

Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker tilsetter du brokkolibukettene. La dem koke i 2 minutter, eller lengre om du foretrekker grønnsakene helt møre.

Rør sammen ingrediensene til dressingen. Tøm kornene i en sil og la vannet renne av.

Skjær kylling i biter og bland sammen med korn, tomater, vårløk og spinat/ruccula i en bolle. Hell over dressingen og bland forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper og servér straks.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn