Foto: Marte Garman - frukt.no

En sør-koreansk klassiker du bør prøve!

Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem.

Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 100 g byggris
  • 4 blad grønnkål
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk - knust
  • 12 stk aromasopp i skiver
  • pepper
  • ½ stk rød paprika i strimler
  • 1 stk rødløk i strimler
  • 2 stk gulrot i strimler
  • 60 g bønnespirer
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 4 stk egg
  • ponzusaus

Slik gjør du det

Kok risen som angitt på pakken.
Skyll og skjær grønnkålen i strimler og fres dem raskt i en panne sammen med hvitløk og ingefær.
Stek aromasoppen. Ha på litt pepper. Sett soppen til side.
Stek speilegg.

Fordel risen i fire vide boller. Anrett alle grønnsakstrimlene i bunker på toppen av risen.
Ha et speilegg i hver bolle og dryss sesamfrø på.
Server bibimbap f.eks. med ponzusaus eller soyasaus.

Kilde: Frukt.no