Foto: Cathrine Borchsenius

To triks som gir verdens beste pizza.

 Triksene er som følger:

  1. Lag pizzasausen god tid i forveien, så den kan stå og småputre på svak varme i minst 20 minutter, gjerne opp til en time.
  2. Stek pizzaen på så høy temperatur som mulig, nederst i ovnen (gjerne 300 grader)

Det kan hende at dette er gammelt nytt for deg, men disse to triksene er det som skiller denne superdigge pizzaen fra andre hjemmelage pizzaer.

Oppskriften på pizzadeig er ernkel, det samme er tomatsausen. Sausen er dessuten en bombe av antioksidanter, og hvis du ikke visste det fra før: Det er faktisk slik at tomater som er varmet opp, slik som i denne pizzasausen, er enda sunnnere enn ferske tomater.

Tomater er rik på lykopen, en type antioksidanter som er bra for hud og helse. Det er like mye lykopen i boksetomater som i ferske, kanskje mer. Det unike med tomatsaus og andre retter der tomatene er varmet opp, er at selve oppvarmingen gjør at lykopenet blir enda mer tilgjengelig for kroppen vår.

Oppskriften nedenfor gir to store pizzaer, eller en stor og 2-3 små pizzaer.  Deigen kjevles ut så tynn som mulig, da blir bunnen sprø og god!

Oppskrift på pizzadeig

  • 1/2 pk tørrgjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • litt salt
  • En god klunk olje
  • Siktet hvetemel (så mye at deigen blir god å jobbe med, ikke for klissete, ikke for fast)
  • Rør gjæren ut i lunkent vann, ha i salt og olje, og rør deretter inn melet.

La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i minst 30 minutter.

Oppskrift på pizzasaus

  • Olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 1 boks hakkete tomater (gjerne med litt urter)
  • En god neve basilikum
  • Salt + pepper

Finhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en gryte, og ha nedi løk og hvitløk. La det surre til det blir blankt, og ha deretter nedi tomater på boks, og finhakket basilikum. La sausen småkoke i minst en time. Rør den gjerne til en puré med stavmixer. Smak til med salt og pepper.

Kjevle ut deigen i tynne pizzaer som legges på bakepapir på stekeplater. Ha på saus, og deretter revet ost. Stek pizzaen nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Hvis du liker en skikkelig brun skorpe, kan du steke pizzaen litt før du tar på ost.

Riv opp biter av parmaskinke og ha over litt ruccolasalat.

Server med en god salat:-)