Havregrøt med fersken, mynte og frøblanding

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Dette er grøten som sier «ja, jeg vet det er vinter, men se, her er noe som kan minne deg på sommer». 

Eller kanskje den bare sier «may the force be with you»? 

Oppskriften er hentet fra boken Grøt på ville veier.

Til 2 personer

Frøblanding:

  • 1 ss hver av gresskarkjerner, sesamfrø, hampefrø og solsikkefrø 
  • 1 klype salt
  • 1 ss finhakket mynte

Grøt:

  • 2 dl store havregryn, bland gjerne med spelt- og ruggryn 
  • 2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 klype salt

Annonse:
Ferskenpynt:

  • 1 fersken, delt i tynne skiver/ biter
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft

Tilberedning:

Ha gryn i vann over natten. Lag gjerne ferskenen på forhånd og la den marinere i honning og sitron i kjøleskapet. Holder seg fint noen dager. Forbered frøblandingen først

Frøblanding: Ha alt i en tørr panne sammen med litt salt. Avkjøl. Ha i finhakket mynte.

Ferskenpynt: Ha skivene i en liten bolle og bland med honning og sitronsaft.

Grøt: Ha gryn, melk og vann i en kjele. Kok opp mens du rører. La det putre på middels til lav varme i ca. 5 minutter. Smak til med salt. 

Ved servering, legg på fersken og frøblanding

Tips! Server gjerne med flytende honning/ lønnesirup og yoghurt.

Kommenter med Facebook

Annonse:

Lesere av denne artiklen leste også

Meld deg på vårt nyhetsbrev