Rabarbra og jordbærsaft

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Det er sesong for rabarbra og jordbær. Hva med å lage din egen saft?

Denne oppskriften er hentet fra Matvett.no. Matvett handler ikke bare om å kaste mindre mat, men også å høste av den maten vi har rett rundt oss. 

Ingredienser: 

  • ca. 1 kg rabarbra i biter
  • ca. 400 g sukker
  • 2-3 kurver jordbær
  • litt finhakket ingefær
  • 2 liter vann
  • saft fra 1-2 sitroner

Slik gjør du det: 

Bland rabarbrabiter og sukker i en bolle og la det stå å godgjøre seg i ca. 30 minutter.
Ha det over i en stor gryte og tilsett jordbær delt i to, finhakket ingefær og vann.

Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter.

Sett gryten til side og la det trekke 1-2 timer mens væsken avkjøler seg.

Rør inn sitronsaft og sil av. Ikke press på frukten for da blir saften grumsete.

Ha saften på flasker og avkjøl dem i kjøleskapet. Server med isbiter og en skvis sitronsaft.
Saften holder seg fint i kjøleskapet i et par uker. Du kan selvsagt justere sukkermengden i forhold til hvor søt du ønsker saften.

Kommenter med Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev