Ciderbraiserte koteletter med rotfrukter

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Koteletter er noe alle liker og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig god middag. Her er en vri smakstilsatt med eplecider.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 stk kotelett av svin
1 ss margarin
1 skive kålrot
1 stk liten persillerot
1 skive knollselleri (sellerirot)
1 stk gulrot
½ stk purre
½ stk kinakål
1 ts salt
½ ts pepper
5 dl eplecider

Slik gjør du

  1. Vask og rens grønnsakene, skjær kålrot, persillerot, selleri, gulrot og kinakål i 1 cm brede strimler. Purre skjæres i tynne skiver.
  2. Brun kotelettene raskt i varm panne, ta dem ut av pannen og legg dem til side.
  3. Tilsett alle grønnsakene i pannen, legg kotelettene oppå, strø på salt og pepper og hell over eplecideren. Legg på lokk og la det brassere (trekke) ca 10 minutter.
  4. Server kotelettene med rotfruktene og ciderbuljongen, pynt med friske urtekrydder. Passer bra med ris eller kokte poteter.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 438 kcal
Protein 33,0 g
Fett 25,0 g
Karboydrater 20,1 g
Jern 2,0 mg

Kommenter med Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev