Grønnsakwok med eksotisk saus

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Wok med grønnsaker og en spennende og pikant saus med sting vil garantert smake.

En enkel og smakfull wokrett hentet fra frukt.no. Serveres gjerne med fullkornspasta eller fullkornsris. 

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk gul paprika
  • 250 g frisk spinat
  • 2 stk sjalottløk
  • ½ stk rød chili i biter
  • ½ dl sesamfrø

Saus:

  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ts potetmel
  • ¼ ts chilipasta (sambal oelek)
  • revet skall av ½ stk lime

Slik gjør du det

Lag sausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte. Kok opp under omrøring, og smak sausen til med sambal oelek, salt og revet limeskall.

Del paprika i biter, sukkererter i to og sjalottløk i båter.

Skyll spinaten.

Stek sesamfrø i tørr, varm panne til de blir gylne. Legg til side.

Stek kjøttet raskt i en wokpanne, og ta det opp.

Stek grønnsakene og spinatbladene raskt under omrøring på sterk varme.

Hell over sausen og tilsett kjøttet. Bland alt raskt sammen i woken.

Strø på ristede sesamfrø, og server gryten straks med kokt ris til.

Kommenter med Facebook

Annonse:

Lesere av denne artiklen leste også

Meld deg på vårt nyhetsbrev