Rotfruktgrateng

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Deilig grateng med rotgrønnsaker og poteter som egner seg som en egen rett med salat til, eller som tilbehør til middag.

Ingredienser

  • 300 g potet - melen sort som Kerrs pink, Pimpernell, e.l.
  • 2 stk gulrot
  • ½ stk sellerirot
  • 1 stk pastinakk
  • 3 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • 150 g revet hvitost
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • litt smør til smøring av formen

Slik gjør du det: 

Skjær poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.

Annonse:
Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.

Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.

Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.

Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.

Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.

Kilde: Frukt.no

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev