Koking av grønnsakkraft

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Å lage kraften selv er enklere enn du tror!

Enhver god kraft baseres på grønnsakenes fire store: gulrot, purre, løk og sellerirot, men du kan koke kraft av andre grønnsaker også. Å koke kraft er en fin måte å bruke opp grønnsaker man har til overs på. Persillerot, kålrot, tomat, all slags løk og pastinakk, for å nevne noen, passer også yppelig. En suppekvast som på fagspråket kalles bouquet garni, hører med i kraften.

Ingredienser

  • 2 stk gulrot
  • 1 stk stor løk
  • 1 stk purre
  • 300 g knollselleri (sellerirot)
  • 1 ts salt
  • 10 stk hel pepper
  • 1 bouquet garni (suppekvast) (se under)
  • 1 l vann

Bouquet garni:

  • 4 stilk frisk kruspersille
  • 4 stilk frisk timian
  • 3 stk laurbærblad
  • 2 stk sjalottløk
  • Fremgangsmåte

Rens og skjær grønnsakene i terninger. Ha dem over i en kjele og hell på kaldt vann.

Annonse:
Kok opp og skum av.

Surr ingrediensene til bouquet garni (suppekvasten) sammen med en hyssing og legg den i grønnsakkjelen.

La det trekke i 40-50 minutter.

Sil kraften.

NB. Grønnsakene kan selvfølgelig brukes.

Hjemmelaget grønnsakkraft er den beste basis til enhver suppe eller gryterett og er også flott som basis til mange sauser. Den er fin å fryse, f.eks. i isbiteposer/former. Da er det lett å ta ut en og en til matlagingen.

Kilde: www.frukt.no

Kommenter med Facebook

Annonse:

Lesere av denne artiklen leste også

Meld deg på vårt nyhetsbrev