Kongekrabbe med asparges

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Kongekrabbe er så godt i seg selv at det ikke trenger mye tilbehør.

Her er en enkel, men god oppskrift som viser akkurat det.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 3 stk kongekrabbebein, kokt
  • 12 stk asparges

Hollandaise

  • 150 g smør
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Tilbehør

  • Brød
  • lime

Tilberedning

Klipp opp skallet på krabbebenene og ta ut kjøttet i så store deler som mulig.
Brekk av den lyse, nederste delen av aspargesstilkene og skrell den nederste delen litt. Kok asparges i lettsaltet vann med en liten klype sukker, i ca. 2 minutter.

Hollandaise

Smelt smør.Rør sammen eggeplomme og sitronsaft.
Sett bollen med eggeplomme over et kar med varmt vann. Rør til det tykner.
Visp inn smør litt om gangen til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.
Server kongekrabbe med asparges, sitronhollandaise, loff og limebåter.

Kilde: Godfisk.no
 

Kommenter med Facebook

Lesere av denne artiklen leste også

Meld deg på vårt nyhetsbrev