Annonse:

sunn vaar 2017

 
 

Gulrot- og persillerotsuppe

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Gulrotsupper er veldig populære, og her har vi en variant med gulrot sammen med persillerot.

Dette er en kjempegod suppe som tar kort tid å lage.

Ingredienser

  • 700 g gulrot
  • 300 g persillerot
  • 1 stk løk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 20 g smør
  • 1 dl matfløte
  • salt og pepper

Garnityr:

  • 1 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk vårløk
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i smøret til løken er blank.

Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.

Annonse:
Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.

Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.

Garnityr:

Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.

Finstrimle vårløken

Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.

Godt brød og smør smaker deilig til.

Kilde: Frukt.no

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Annonse: