Annonse:

sunn vaar 2017

 
 

Hjemmelaget rødkål

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Surkål eller rødkål er et naturlig følge til julens mange middager.

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 stk eple (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt allehånde
  • 2 ½ dl kjøttkraft eller vann
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Annonse:
Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.

Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.

Rør evt. inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.
Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak.

NB. Galvaniserte kjeler (som kun er brukt som fotorekvisita på bildet) bør ikke brukes i matlaging.

Kilde: Frukt.no

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Annonse: