Annonse:

sunn vaar 2017

 
 

Jordskokksuppe

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Jordskokksuppe har en pikant nøtteaktig smak som de fleste vil like.

Denne suppen er rask å lage - sunn å spise.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 5 dl melk
  • 400 g jordskokk (ca. 6 stk.)
  • 2 ss olje til steking
  • 100 g bacon i strimler
  • 1 ss valnøttolje
  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Annonse:
Smak til med salt og pepper etter at bacon er tatt i.

Fremgangsmåte

Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokkene og skjær 2 av dem i skiver og resten i biter. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.

Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.

Ha suppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.

Kilde: Frukt.no

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Annonse: