Hotte koteletter på 1-2-3

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Lyst på noe sterkt? Tabasco, rød chili og karri setter en skikkelig piff på hverdagen. Krydre svinekotelettene med denne blandingen og du vil få en het opplevelse.

 

Annonse:
Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 stk kotelett av svin
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 ss smør til steking
1 stk banan
1 stk eple
1 stk rød chili
1 ss smør til saus
1⁄2 stk løk
1 ts karri
1 1⁄2 ss hvetemel
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 dråpe tabasco

Slik gjør du

  1. Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem ettersteke med lokk over 3/4 av pannen i ca. 5 minutter. Ta dem ut.
  2. Skjær banan i skiver og eplet i tynne båter. Del chilipepper på langs, ta ut frøene og hakk den fint. Stek alt raskt, 1-2 minutter, og legg det til side.
  3. Fres hakket løk og karri i litt smør. Ha i mel og rør godt.
  4. Tilsett buljongen, litt av gangen og kok sausen ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt tabasco.

Server med f. eks krydderpoteter og kanskje en grønn salat.

Poteter: bruk jevnstore poteter og del i to (skal ikke skrelles). Legg dem på rist og strø på f. eks paprikakrydder og oregano og stek i ovn på 220° C ca. 30 minutter.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 304 kcal
Protein 30,8 g
Fett 8,4 g
Karbohydrater 26,8 g
Jern 3,0 mg
Kilde: Matprat.no

Kommenter med Facebook

Annonse:

Lesere av denne artiklen leste også

Meld deg på vårt nyhetsbrev