Indisk hønsesuppe med karri

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Når du har kokt høns får du mye god kraft som er ideelt til supper. Noe av hønsekjøttet kan du bruke i suppa.

Annonse:
Porsjoner: 3 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

2 stk bryststykker av kokt høns
2 stk løk
1 båt hvitløk
1 ts karri
1⁄2 ts gurkemeie
1⁄2 ts malt koriander
1⁄4 ts kajennepepper
ca.2 ss hvetemel
1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
saft av1⁄2 stk sitron
3⁄4 dl langkornet middagsris

Slik gjør du

  1. Skjær hønsekjøtt i strimler.
  2. Finhakk løk og hvitløk, og surr det i en kjele med karri til løken er blank. Tilsett resten av krydderet, strø over hvetemel og spe med kraften.
  3. Tilsett ris og la suppen koke ca. 20 minutter til risen er mør.
  4. Smak til med sitronsaft og eventuelt mer krydder før servering.

Server med brød eller annet bakverk.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 281 kcal
Protein 38,3 g
Fett 1,8 g
Karbohydrater 25,4 g
Jern 5,4 mg
Kiilde: Matprat.no

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev