Indrefilet med kiwi og papaya

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Svinekjøtt sammen med frukt er utrolig godt. Skulle det være vanskelig å få tak i papaya kan du bruke pære i stedet.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

700 g indrefilet av svin
2 stk kiwi
1 stk moden papaya
1 stk lime
1 1⁄2 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 ss ripsgelé
1⁄2 dl pinjekjerner
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær filetene i litt tykke skiver. Stek biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca. 8 min. Legg dem til side for å hvile. Ta vare på stekesjyen til sausen.
  2. Skrell papayaen og fjern kjernene. Skrell kiwiene. Mos fruktene (gjerne i foodprocessor) og tilsett saften av en lime.
  3. Fruktmosen røres med crème fraîche, og helles over i stekepannen. Varm opp og smak til med ripsgele og revet limeskall, salt og pepper.
  4. Medaljongene serveres med fruktsaus, med et dryss av ristede pinjekjerner (evt. ristede hasselnøtter/ mandler).

Server gjerne hasselbackpoteter til.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 448 kcal
Protein 38,8 g
Fett 25,0 g
Karbohydrater 17,7 g
Jern 1,9 mg
Kiilde: Matprat.no

Kommenter med Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev