Ytrefilet av lam med piperade

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Piperade er et klassisk fransk tilbehør, ikke så altfor ulikt ratatouille.

Smaker ypperlig til lammefileten.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

800 g ytrefilet av lam
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
1 båt hvitløk
1 boks hermetiske tomater
4 båt finhakket hvitløk
1 dl hvitvin
250 g frosne aspargesbønner
½ ts salt

Piperade:
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 stk gul paprika i biter
1 stk rød paprika i biter
1 stk rødløk i båter
3 stk tomat i båter
1 dl lammekraft eller buljong
2 ss finhakket frisk rosmarin
1 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. La det hvile i 10 minutter.
  2. Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder. Tilsett vin og kraft og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
  3. Skjær kjøttet i biter eller skiver og servér med piperade.

Servér med potetpuré eller salat.

Tips: Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.

Kommenter med Facebook

Lesere av denne artiklen leste også

Meld deg på vårt nyhetsbrev