Baconsurret kalkun med lun jordskokksalat

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Smakfull kalkunmiddag når du vil unne deg noe ekstra.

Porsjoner: 4

Ingredienser

150 g strimlet bacon
1 kalkunfilet
1 dl matfløte
250 g jordskokker
250 g kålrot
1 rødløk
1 potte gressløk
1 ss soyasaus
1 ts tørket timian
2 ss eplecideredikk
3 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
Salt
Pepper
couscous til 4 personer

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 ºC.
  2. Visp sammen matfløte, soyasaus, timian og litt pepper. Snurr baconstrimlene rundt kalkunfileten og legg den i en ildfast form med skøten ned. Hell fløteblandingen over, og stek i midten av ovnen i 30-35 min.
  3. Kok couscous til 4 personer.
  4. Bland 7½ dl vann med eplecidereddik i en kjele og kok opp. Skrell og skjær jordskokkene i ½ cm tykke skiver og legg de i kjelen. Kok i 15 min eller til jordskokkene er møre. Skrell og skjær kålrot i 1 cm brede terninger og la de koke med jordskokkene de siste 10 min.
  5. Skjær rødløken i tynne skiver. Bland jordskokkene og kålroten med rødløken i en skål. Hell over 3 ss olivenolje, balsamicoeddik, litt salt og pepper. Vend salaten sammen og tilsett finhakket gressløk.
  6. Skjær den ferdig stekte kalkunfileten i 8 skiver. Server med den kokte couscousen og jordskokksalaten.
Kilde: matenerklar.no

Kommenter med Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev