Tomat- og hvitløksuppe

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Italienerne kaller tomaten for pomodoro, som betyr gulleple.

Kanskje ikke så rart når man vet hvor sunne og gode de er? En suppe som denne, laget med gullepler, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt.

Porsjoner: 1 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

150 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 ss rapsolje
¼ ts salt
¼ ts grovmalt pepper

1 boks hakkede hermetiske tomater
3 båt presset hvitløk
4 dl vann
½ ts salt
½ ts tørket oregano
1 stk egg

Slik gjør du

  1. Ha tomater, presset hvitløk, salt og vann i en gryte. Kok opp og la det koke til det tykner. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper
  2. Kok egget i 6 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Stek kjøttet i varm panne med olje i ca. 2 minutter.
  4. Hell suppen i en skål og ha i kjøttstrimlene. Dryss oregano over. Del egget, og nyt det sammen med suppen.

Kommenter med Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev