Urtekrydret svinefilet

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Har du lyst til å servere en spennende og imponerende rett til gjestene dine?

Annonse:
Da burde du prøve urtekrydret svinefilet. Her får svinekjøttet en delikat smak av urter og alle vil lure på hvordan du fikk urtene inn i midten.

Porsjoner: 8 • Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Litt mer avansert

Ingredienser

Ca. 2 kg svinekam med ben
Ca. 3 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
3 ss margarin
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du

  1. Ben ut kammen. Bena brunes og kokes kraft på (se egen oppskrift for brun kraft).
  2. Fukt skaftet på en tresleiv og stikk et hull gjennom filéten. Finhakk urtekrydderet og fyll halvparten inn i filéten.
  3. Pensle filéten med smeltet margarin, dryss over resten av urtekrydderet, salt og grovmalt pepper.
  4. Stikk inn et steketermometer og legg filéten i langpanne og stek i stekeovn ved 125°C til termometeret viser 70°C for rosa kjøtt 1 1/2-2 timer, avhengig av tykkelsen.

Server svinefiléten med sjysaus smakt til med urter, poteter og grønnsaker, f.eks. vårløk eller sukkererter og gulrøtter.

Kommenter med Facebook

Annonse:

Meld deg på vårt nyhetsbrev