Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Renskåret svinekjøtt er ypperlig i raske retter, dessuten har kjøttet mild smak slik at det passer godt med andre ingredienser.

Her er en oppskrift med appelsin og ingefær. Nam nam!

Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis Enkel

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 stk sjalottløk
½ stk grønn chili
1 båt hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
1 bunt vårløk
1 stk appelsin
1 ½ dl vann
2 ss maisstivelse (maizena)
½ ts salt
¼ ts pepper
200 g pastasløyfer

Slik gjør du

  1. Kok pastasløyfene.
  2. Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.
  3. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter. Fres dette ca. 1 minutt.
  4. Rør ut maizena i vann og tilsett jevningen mens du rører. Press i saften av en appelsin. Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.

Serveres med pasta eller ris.

Kommenter med Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev