Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

© 2011 - 2017 BraMat AS
Annonse:
Annonse:

Biff inneholder kun 2-4 % fett, og det er derfor tilbehøret som bestemmer hvor sunt et biffmåltid er.

Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og gjør derfor til skamme at sunn og god mat er en vanskelig kombinasjon.

Porsjoner: 4 • Tid: under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 stk biff av ytrefilet storfe
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin til steking
3 dl kesam original, 8 %
4 ss søt chilisaus
400 g cherrytomat, rød
100 g salatblad
50 g ruccula
½ stk rødløk

Slik gjør du

  1. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  2. Legg tomatene i ildfast form og stek dem på 230 grader i 8-10 minutter.
  3. Rør sammen kesam og søt chilisaus til dressing.
  4. Skyll salaten og del opp salatbladene. Skrell og del løken i båter. Bland salat og løk.

Server med bakte eller ovnsstekte poteter

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringssstoffer Innhold
Energi 332 kcal
Protein 50,3 g
Fett 7,0 g
Karbohydrater 15,4 g
Jern 4,4 g
Annonse:
Annonse: