Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

© 2011 - 2017 BraMat AS
Annonse:
Annonse:

Ristet brød med frisk salsa og spekemat på toppen. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

400 g spekeskinke
4 skive lyst brød
2 ss olivenolje
2 stk finhakket tomat
½ stk finhakket rødløk
1 stk finhakket avocado
1 båt hvitløk
2 ss frisk basilikum
½ dl olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.
  2. Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.
  3. Legg en skive spekeskinke på hver brødskive og fordel blandingen på toppen.


Tips: Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 512 kcal
Protein 34,5 g
Fett 34,7 g
Karbohydrater 15,3 g
Jern 2,8 mg
Annonse:
Annonse: