Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Dyrk din egen forfriskende og sunne smoothie.


Innlegget er hentet fra bloggen bloggen Lise von Krogh - Enkelt sunt og godt

Å dyrke sine egne ingredienser er veldig kjekt og ferskere mat får du ikke når du kan gå ut på egen veranda eller hage og høste grønnsaker. Spinat og karse er to rasktvoksende grønnsaker du kan plante flere ganger i løpet av sesongen. 

Min kjøkkenhagen er i full gang. Det er ikke så mye som jeg kan høste enda, men spinat og karse er klar til å spises. Det var ikke helt som planlagt! Jeg hadde to gamle frøposer som hadde gått ut på dato og som jeg ikke hadde hjerte til å kaste. Derfor strødde jeg frøene fritt utover jordflekken der sukkerertene vokser. Jeg hadde egentlig ikke noen tro på at det var så mye futt igjen i disse frøene som hadde gått ut på dato for 2 år siden. Dessuten har jeg ikke fått til spinat tidligere. Derfor ble jeg ganske overrasket et par uker senere, da jordflekken var blitt helt irrgrønn av nydelige karse og perfekt spinat tett i tett. Og denne uplanlagte grøden må jo spises.

Spinat og karse skjærer jeg og bruker i salater og smørbrød, men de er også gode i smoothies og pasta. I dag lagde jeg en superdeilig smoothie med spinat, karse, honningmelon, agurk, banan, ingefær og litt honning. En frisk start på dagen!

Helt vanlig karse

Karsen jeg strødde rundt meg er akkurat den samme som minsten kommer hjem med når de har laget påskedekorasjon med karsefrø på en bomullsdott i barnehagen. Men hos meg har den altså blitt en smule større enn de små skuddene som det er vanlig å ha i vindusposten.

Og denne helt vanlige karsen, er eksepsjonelt rik på vitamin K. I tillegg er den rik på vitamin C og B-vitaminet folat. Den er også en fin kilde til kostfiber, vitamin B6, kobber og mangan.

Hvis du har en pose helt vanlig karse eller spinat liggende - finn en jordflekk. Dryss frøene utover og rak dem litt ned i jorden. Om 2-3 uker har du nydelig grønt til smoothien din!


Oppskrift: Grønn smoothie med karse og spinat

Du trenger følgende: 

  • ca. 3 dl blandet spinat og karse
  • 1 banan
  • 1 honningmelon
  • 1/2 agurk
  • 3 cm revet ingefær
  • Honning

Slik gjør du det:  Ha alle ingredienser i en blender unntatt honning. Kjør blandingen glatt. Smak til med honning.

Flere smoothieoppskrifter fra bloggen Lise von Krogh - Enkelt sunt og godt!

Annonse:

DIN SUNN&SPREK UKE

Siste tester

Pass på lys, fuktighet, temperatur og ha is i magen og følg med!