Foto: Cathrine Borchsenius

En enklere og mer smakfull fiskemiddag skal du lete lenge etter. Det beste av alt er at den er kjemplett å lage!

Alt du gjør er å kutte opp litt forskjellig fisk i biter (jeg pleier å bruke laks og torsk), og så ha over det du vil av grønnsaker, litt sitron, litt olje og gjerne litt urter.

Den opprinnelige oppskriften fant jeg i Trines matblogg, der hun også har oppskriften på en superenkel dillsaus som smaker himmelsk til akkurat denne retten.

Fiskepakkene lager du på følgende måte:

Fiskepakke

4 porsjoner

  • 400 gram laks
  • 400 gram torsk
  • 1/2 brokkoli ( i små buketter)
  • 1/2 rødløk eller 5 vårløk
  • 1 gul paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 fenikkel
  • Evt. litt spinatblader
  • Saften av 1/2-1 sitron
  • Olivenolje
  • Friske urter, gjerne dill
  • Salt + pepper

Slik gjør du det

Lag 5-6 firkantete ark av aluminiumsfolie (ca. 20 x 20 cm). Kutt opp fisken i terninger, og fordel utover arkene. Kutt grønnsakene i biter/skiver, og fordel over fisken. Press over sitron saft, ringle over litt olivenolje, og klipp over litt urter. Ha gjerne litt salt og pepper på, og pakk deretter sammen folien til små «pakker». Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca. 15 minutter. Server med feks ris eller bulgur, og gjerne sammen med Trines gode dillsaus. Sausen kan du gjerne lage av lettrømme istedenfor Creme fraische

Innlegget er hentet fra Cathrine Borchsenius sin blogg www.brahverdag.no