Flavonoider er et samlenavn for en flere grupper av antioksidanter

(flavonoler, flavoner, flavanoner, flavanoler, antocyanidiner og isoflavoner). De mest kjente typene av flavonoidene er quercetin, Kaempferol, naringenin og katekiner. Vi spiser normalt opptil 650 mg flavonoider fra maten per dag. Noen av matvarene som bidrar med flavonoider er løk, grønnkål, epler, brokkoli, bær, druer, sitrusfrukter, soya og sjokolade. I grønnsaker som vokser over jorden inneholder mer flavonoider enn de som er under jorden. Flavonoidene sitter ofte i og rett under skallet. Skreller du epler halverer du antioksidantnivået fordi flavonoidene under skallet fjernes med skallet. Det samme gjelder når du fjerne de hvite hinnene rundt appelsinbåtene eller den brune hinnen på valnøttene og mandlene. Flavonoider er følsomme for varme. Når du skal bevare flavonoidene under matlaging er det lurt å redusere koke og steketiden, samt ikke bruke altfor høy temperatur. Dessuten kan oppkuttede grønnsaker tape flavonoider til kokevannet.