Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Hva bør jeg trene for å gå ned i vekt?

Hei.

Jeg vet at det er viktig å trene når man skal ned i vekt, dels for å beholde muskel mens man mister fett. Det jeg lurer på er holder det å gå, jogge, spille squash, rollerski? Eller må man trene med vekter?

Hei!

Dette er et veldig spennende tema, og det er mange andre som også lurer på dette. 

Når man ønsker å gå ned i vekt av ulike grunner er det mange måter å gjøre dette på, en ting som er sikkert er at både trening og kosthold spiller viktige roller. 

Det første mange tenker på når de vil ned i vekt er hvor mange kilo de veier, og hvor mange kilo de vil gå ned. Hvis det kun er dette som er viktig vil man få resultater av å både miste muskel- og fettmasse. Ulempen ved å miste muskelmasse er at man da også reudserer kroppens evne til energiforbrenning både i hvile og aktivitet. Dette er fordi muskler forbrenner mer enn fett. 

For å gå ned i vekt, og forbli på vekten du ønsker er det derfor viktig å både trene utholdenhet og med vekter. Dette vil sørge for at muskelmassen opprettholdes mens du reduserer fettmassen din, og du vil ha muskelmasse til å forbrenne energi etter at du har gått ned i vekt også. 

Begyn med enkle øvelser med kroppsvekt i sommer, og få inspirasjon i øvelsesbanken.

Jeg ønsker deg god trening og lykke til!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke