Kjør på med topping!

Pølser til middag er enkelt, og noe de fleste liker. Men hvis middagen kun består av pølser, lompe eller brød, og litt sennep og ketchup, er det ikke akkurat det sunneste middagsalternativt vi kan velge.

Ikke bare fordi pølser kan inneholde en del mettet fett og salt, men fordi vi går glipp av grønnsakene.

Heldigvis kan en pølsemiddag bli et sunt og balansert måltid med relativt enkle grep.

Her er våre tips til hvordan pølser er noe du kan ha til middag med god samvittighet:

1. Velg pølser som inneholder mindre salt, mindre mettet fett og mer kjøtt enn de andre typene.

2. Bruk lomper, eller grove pølsebrød. Pølsebrød laget på finmalt mer er akkurat det samme som loff, altså fulle av raske karbohydrater.

3. Pøs på med grønnsaker i form av rå løk og gjerne hjemmelaget topping som tomatsalsa, mangosalsa, coleslaw eller guacamole.

4. Ha gjerne grønnsaker og dip ved siden av pølsene. Det fyller godt opp, og gir deg enda mer grønnsaker.

5. Ikke spis for mange pølser. Ta deg heller et eple eller en annen frukt til dessert hvis orker mer.

Kosthold for deg som vil bli sunnere og sprekere