Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett. 

Det trenger ikke å være så krevende å sette fisk på middagsbordet når man har en aktiv hverdag. 

Ingredienser
4 porsjoner

  • 600 g torskefilet
  • 2 stk egg
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl griljermel
  • salt og pepper
  • smør
  • rapsolje

Potetmos

  • 500 g potet, melet type
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 4 ss sylteagurk
  • 1 dl lettrømme
  • løk, sprøstekt

Framgangsmåte

Del torsken i jevnstore serveringsstykker. Pisk sammen egg. Vend torskestykkene i hvetemel, deretter i egg og til slutt i griljermel.
Strø over litt salt og pepper. Stek torsken i en varm stekepanne i smør og rapsolje, ca. 3-4 minutter på hver side.

Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann. Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Server stekt torsk med potetmos, sylteagurk, rømme og sprøstekt løk.

Kilde: Godfisk.no
Annonse:
Annonse: