Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Lag deigen om kvelden, stek bagels neste morgen.

Denne oppskriften krever langtidsheving i kjøleskapet. Surdeigsbagels er perfekt å lage kvelden før. Belønningen neste morgen vil være ferske og varme bagels.

Ingredienser

6 bagels

  • 350g hvetemel
  • 120g aktiv surdeigsstarter
  • 20 g melkepulver (kan sløyfes)
  • 130 g vann
  • 5 g salt
  • 16 g brunt sukker  

Fremgangsmåte

Dag 1:

Kombiner alle ingrediensene og elt i ca. 10 minutter til deigen er smidig og glatt. Det vil gå raskere dersom man bruker en eltemaskin.

Form deigen til en rund ball og la det hvile i 10 minutter i en bolle. Dekk med plastfolie.

Del opp i 6 like store emner og rull fine boller. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir og dekk med plastfolie. La hvile i 10-15 min.

Lag et hull i midten av bollene og form bagels.
Dekk med plastfolie.

La bagelsene heve i romtemperatur i 3 timer.
Sett deretter bagelsene i kjøleskapet over natta i 10-12 timer.

Dag 2:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Ha vann i en vid kjele med 1 teskje natron. La vannet så vidt koke. Trekk bagelsene i vannet i ca 30-60 sekunder på hver side.

Annonse:
Annonse: