Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Byggrynsgrøt er et sunt og godt alternativ til havregrøt.

 Her har vi laget grøten i stekeovnen - altså en bakt byggrynsgrøt med gulrot og krydder. Ekstra digg til helgefrokosten!

Ingredienser

2 porsjoner

  • 2 dl byggryn , steel cut eller hel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,13 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,13 ts salt
  • 1 stk egg
  • 2,5 dl mandelmelk , eller annen valgfri melk
  • 1 stk revet gulrot
  • 2 ss rosiner
  • 0,5 ss rapsolje til pensling

Topping

  • 2 ss honning, agave eller lønnesirup
  • 2 ss valnøttkjerner
  • 2 ss solsikkekjerner

Fremgangsmåte

Riv gulrøtter grovt på et rivjern.
Ha byggryn og krydder i en bolle. Visp sammen egg og ha dem i bollen sammen med melken. Bland sammen og rør inn revne gulrøtter og rosiner. Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.

Pensle en ildfast form eller porsjonsskåler penslet med rapsolje. Ha i byggrynsblandingen.
Sett formen(e) midt i ovnen på 175 °C og stek i 20-30 minutter.
Dryss grovhakkede nøtter og solsikkekjerner over den bakte grøten. Ringle over honning, agave eller lønnesirup til slutt.

Kilde: Matprat.no

Bramat+

Bli med i Bramat+

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke

Annonse:
Annonse: