Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Dette er grøten som sier «ja, jeg vet det er vinter, men se, her er noe som kan minne deg på sommer». 

Eller kanskje den bare sier «may the force be with you»? 

Oppskriften er hentet fra boken Grøt på ville veier.

Til 2 personer

Frøblanding:

  • 1 ss hver av gresskarkjerner, sesamfrø, hampefrø og solsikkefrø 
  • 1 klype salt
  • 1 ss finhakket mynte

Grøt:

  • 2 dl store havregryn, bland gjerne med spelt- og ruggryn 
  • 2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 klype salt

Ferskenpynt:

  • 1 fersken, delt i tynne skiver/ biter
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft

Tilberedning:

Ha gryn i vann over natten. Lag gjerne ferskenen på forhånd og la den marinere i honning og sitron i kjøleskapet. Holder seg fint noen dager. Forbered frøblandingen først

Frøblanding: Ha alt i en tørr panne sammen med litt salt. Avkjøl. Ha i finhakket mynte.

Ferskenpynt: Ha skivene i en liten bolle og bland med honning og sitronsaft.

Grøt: Ha gryn, melk og vann i en kjele. Kok opp mens du rører. La det putre på middels til lav varme i ca. 5 minutter. Smak til med salt. 

Ved servering, legg på fersken og frøblanding

Tips! Server gjerne med flytende honning/ lønnesirup og yoghurt.

Annonse:
Annonse: