Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Disse lager du på 1-2-3.

Grove scones er superraske å lage fordi de hever med bakepulver, ikke gjær. Bruk fin eller grov sammalt hvete og server til frokost eller i matpakken.

Ingredienser

  • 220 g hvetemel
  • 220 g sammalt hvete, fin eller grov
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl skummet melk eller lettmelk

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.
Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde ”kaker” (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.
Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten gjennom, men behold den runde formen.
Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysingskontoret for brød og korn
Annonse:
Annonse: