Sunt, godt, mettende og billig!

Denne gryten er rik på smak fra løk, hvitløk, paprika, poteter og karve, m.m. Bønnene erstatter kjøtt og gjør gryten mettende og kjempegod.

Ingredienser

  • 3 stk potet
  • 2 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk grønn paprika
  • 2 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ½ ts karve
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks hvite bønner
  • smak til med salt og pepper

Slik gjør du det

Skrell poteter, løk og hvitløk. Skjær poteter og paprika i terninger og hakk løk og hvitløk.

Surr grønnsakene litt i en kjele med olje. Rør i tomatpuré og krydder. Tilsett buljongen og knuste hermetiske tomater..

La gryten koke under lokk i ca. 15 minutter.

Skyll bønnene godt i kaldt vann og la dem renne av. Bland dem inn i gryten. Smak til med salt og pepper.

Server gryten f.eks. med en spiseskje crème fraîche som er smakt til med litt revet sitronskall.